JM Building Services - шаблон joomla Продвижение

2014 nyarán felejthetetlen tíz napot töltöttünk diákjainkkal Romániában, a Fekete-tenger partján, a sulinai ifjúsági táborban. 16 óra kényelmes buszozás után Tulcea kikötőjében hajóra szálltunk, majd háromórás hajóút végén érkeztünk meg a hangulatos kikötővárosba.

10487299 741631745897940 570565221748163371 n

A kétegyházi, battonyai, gyulai és Csongrád megyei gyerekekből álló csoportunk együtt táborozott Romániában, Moldovában és Ukrajnában élő román nemzetiségű fiatalokkal. A gyerekeknek érdeklődésük szerint lehetőségük volt különféle kulturális és sportprogramokon való részvételre. Egyesek rajzoltak, festettek, mások néptáncot tanultak, énekeltek, a sportbarátok pedig fociztak, kosárlabdáztak. Mindezeken a programokon közösen vettünk részt a többi táborozóval, így diákjaink hamar összebarátkoztak más csoportok fiataljaival. A legfőbb program természetesen minden nap a tengerparti strandolás volt. Több alkalommal sétáltunk a városban a Duna partján. Felmentünk a ma már múzeumként funkcionáló világítótoronyba, ahol sok érdekességet hallottunk Sulina történetéről. Ortodox misén is részt vettünk a város templomában. Egyik délután tettünk egy gyönyörű kirándulást a Letea-erdőben, ahol sok védett állat- és növényfaj él; láttunk itt például több száz éves tölgyfákat. Több alkalommal hajnalban kisétáltunk a tengerpartra, hogy megcsodáljuk a napfelkeltét. A tengerparti bárban diszkót is szerveztek a gyerekeknek, ami szintén népszerű program volt.

Azt hiszem mindannyian felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk, hiszen rengeteg különleges dologban volt részünk. Fontos, hogy tanulóink román nyelvi környezetben gyakorolhatták a nyelvet, megismerhettek más országokból érkező románokat, más kultúrákat.

                                                                       Árgyelán Krisztián